Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia zamknięta w słoiczku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 kg
cukier 30 dkg
cukier waniliowy 20 gram
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia zamknięta w słoiczku

Cukinie obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zasypujemy cukrem i zostawiamy na 2-3 godziny.

Potem dodajemy cukier waniliowy i kwasek cytrynowy i gotujemy cukinię 15 minut.

Zostawiamy na noc, rano przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.08.2013 13:35
Fajny pomysł :)
Mniam 14.08.2013 09:15
Robiłam kiedyś taką cukinię, coś jak ananas.
bietka 14.08.2013 08:47
Magula taką cukinię wykorzystuje np. do ciasta, potem wrzucę przepis :)
Magula 14.08.2013 08:37
Ciekawy przepis, ale do czego wykorzystujesz później taką cukinie??
fotoviderek 14.08.2013 07:42
Dobry zapas na zimę :)
Beatris 13.08.2013 12:38
Lubię tego typu przetwory.
Bernadeta1 13.08.2013 12:24
nigdy tak nie robiłam a warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak