Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki czosnkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2-3 SZT.
woda 1-1,5 SZKLANKA
mąka 1-1,5 SZKLANKA
jajko 2 SZT.
olej DO SMAKU
czosnek DO SMAKU
dowolne przyprawy DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki czosnkowe

Mięso kroimy na długie paski i przyprawiamy. Umieszczamy paski mięsa w mące i mieszamy z czosnkiem i jajkiem. Zostawiamy je na 30min. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu. Najlepiej smakują one z sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.11.2011 08:57
dobre
borys 28.07.2010 11:16
Mniam lubie czosnek:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak