Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone tagliatelle z trzema serami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony makaron tagliatelle 400 g
ser gorgonzola 60 g
parmezan starty 2 łyżki
śmietanka kremowa 2/3 szkl.
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
listki szałwii kilka szt.
ser ricotta 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone tagliatelle z trzema serami

Makaron gotujemy al dente w dobrze osolonym wrzątku, zgodnie z opisem na opakowaniu.

Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy ricottę, parmezan i pokruszony ser pleśniowy. Podgrzewamy na małym ogniu, aż sery się roztopią i utworzą jednolity sos, nie dopuszczając do zagotowania. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie szczyptą soli.

Ugotowany al dente makaron przekładamy do sosu, dodajemy posiekaną szałwię i chwilę podgrzewamy, mieszając. Podajemy od razu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 13.08.2013 11:23
Dziękuję bardzo :)
Mniam 13.08.2013 08:59
Z chęcią bym zjadła:)
lee-aa 12.08.2013 21:37
pyszne, pyszne, pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak