Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini placuszki ziemniaczane z salsą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
jajko 1
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
cebula 1,5 sztuka
ogórki kiszone 4 sztuki
pomidor 2 sztuki
zielenina do dekoracji
olej do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mini placuszki ziemniaczane z salsą

Ziemniaki i cebulę obrać, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, jajko,mąkę, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, małą łyżeczką nakładać masę i formować okrągłe placuszki na oleju. Usmażone osuszyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

W międzyczasie przygotować salsę: pomidory sparzyć, obrać z skórki, wydrążyć miąższ, pokroić z ogórkiem i połową małej cebuli w kosteczkę, przyprawić pieprzem.

Salsę nakładać na placuszki - udekorować zieleniną, idealne na male przyjęcia :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 12.08.2013 20:50
wyglądają smacznie
iwi 12.08.2013 19:43
pyszne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak