Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kapusta z sosem winegret z musztardy francuskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 szt
cebula czerwona 2 szt
oliwa 4 łyżki
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
woda 2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kapusta z sosem winegret z musztardy francuskiej

Kapustę biała oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebulę czerwona obieramy i kroimy w piórka. Mieszamy kapustę z cebula solimy i odstawiamy. Robimy sos. Mieszamy olej z musztarda , dodajemy sok z cytryny - mieszamy. dodajemy cukier dla przełamania smaku. doprawiamy pieprzem i dodajemy wodę przegotowaną. Mieszamy dobrze. dodajemy sos do kapusty i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 12.08.2013 18:43
smakowicie wygląda
wedith1 12.08.2013 18:42
Pięknie się prezentuje na talerzu, na pewno pysznie smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak