Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wątróbki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 łyżki
sól
olej rzepakowy 100 ml
kasza manna 1 łyżka
mleko sojowe 200 ml
Ciasto:
mąka tortowa 500 gram
jajko 1 szt
sól
mleko sojowe 250 gram
wątróbka drobiowa 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wątróbki

Kroki postępowania

1
1 Wątróbkę umyłam wykroiłam błonki i osuszyłam i pokroiłam w mniejsze kawałki.

2 . Do miski wlałam mleko i zamoczyłam w nim na 30 minut wątróbkę.

3. Smażyłam na oleju pod przykryciem 7-10minut.
Krok 1 - Pierogi z wątróbki foto
2
1. Ostudziłam włożyłam do pojemnika od blendera .

2. Dodałam jedno jajo ,pierz kolorowy z młynka, sól cypryjską i czosnek niedźwiedzi .

3. Zmiksowałam składniki.
Krok 2 - Pierogi z wątróbki foto
3
1. Z mleka ciepłego ,jajka,mąki i soli wyrobiłam ciasto.
Krok 3 - Pierogi z wątróbki foto
4
1. Rozwałkowałam ciasto ,wycinałam kółka szklanką i kładłam na nie wątróbkę zmiksowaną .
Krok 4 - Pierogi z wątróbki foto
5
1. Zlepiałam pierożki i wrzucałam na wrzątek z dodatkiem oleju , by pierogi się nie sklejały podczas gotowania trzymamy je koło 5 minut nie dłużej .
Krok 5 - Pierogi z wątróbki foto
6
Podawałam na gorąco.
Krok 6 - Pierogi z wątróbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 17.08.2013 16:16
jakie fajne połaczenie :-)
wyattearp 12.08.2013 14:52
z wątróbką jeszcze nie jadłam
gosia561 12.08.2013 11:31
nietypowy farsz
Mniam 12.08.2013 10:00
Bardzo ciekawe.
kasienka23 12.08.2013 09:13
lubię pierogi z wątróbką
Olga_SK 12.08.2013 08:43
Wątróbka to moje ulubione nadzienie do pierogów. Pycha!
adelajda 12.08.2013 08:41
nie jadłam takich pierogów, chociaż robię różne
malaczarna23 12.08.2013 08:36
super:) muszę spróbować
Magula 12.08.2013 08:30
nie jadłam nigdy takich pierożków, wyglądaja apetycznie
SmakolykiJoanny 12.08.2013 07:45
Polecam wypróbować są bardzo smaczne a jeszcze lepiej smakują jak podsmażysz .
Kasia35 12.08.2013 07:37
pierogów z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam - wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak