Racuszki z brzoskwinia

Racuszki z brzoskwinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • kefir

    1 szt
  • cukier

    4 LYZKI
  • jajka

    4 LYZKI
  • cukier puder

    DO SMAKU
  • brzoskwinie

    4 szt
  • sól

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka trzemy z cukrem dodajemy kefir oraz przesianą mąką i szczyptą soli. Dodajemy pianę z białek i wszystko mieszamy.Brzoskwinie kroimy na cienkie plasterki lub kostkę i mieszamy z ciastem. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

23.06.2011 14:07
fajne racuszki

Tika4444

23.01.2011 20:18
fajne racuszki

Emilia22

26.09.2010 09:53
ciekawy przepis

eli_555

08.09.2010 21:26
Lubię racuszki.

borys

28.07.2010 11:15
wyglądają bardzo apetycznie muszę je też tak zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat