Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z nutą jabłka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średniej kapusty pekińskiej 1/2
pęczka rzodkiewki 1/2
dużej czerwonej cebuli 1/2
kilka gałązek
natki pietruszki
ok. 1 szk pikantnej
mieszanki kiełków
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
jabłko 1 szt. (duże)
olej ryżowy kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z nutą jabłka

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Pekinka z nutą jabłka foto
2
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków.
Krok 2 - Pekinka z nutą jabłka foto
3
Podawać do obiadu lub do mięs czy ryb z grilla.
Krok 3 - Pekinka z nutą jabłka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 12.08.2013 12:36
smaczna, nawet bardzo
Kolorowa 11.08.2013 22:06
fajne smaki ;)
Monika10 11.08.2013 20:50
smacznie i zdrowo
Katarzyna/kate1980 11.08.2013 19:42
fajna nazwa i fajny przepis
Sylwia26 11.08.2013 19:41
apetycznie wygląda
pycia9 11.08.2013 19:31
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak