Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2,5-3 l
szczaw 300-320 g
sól do smaku
śmietana 12% 5-6 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
makaron gwiazdki 130 g
jajko ugotowane na twardo 6-7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Do garnka wlać bulion (może tez być woda) i dodać posiekany szczaw, doprawić do smaku solą. Zagotować wszystko, gdy się zagotuje wrzucić makaron i gotować chwilę aż makaronik sie ugotuje. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru i mąką, dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Wlać do garnka i zagotować, gotować jeszcze 3 minuty. Dodać pokrojone jajka i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 22.11.2013 22:45
moja babcia taką robiła, smak dzieciństwa:)
goofy9 31.10.2013 23:55
wstyd się przyznać ale nigdy nie jadłam szczawiowej, muszę w końcu wypróbować
Alex_M 10.10.2013 10:00
Uwielbiam! :)
gosia561 11.08.2013 17:38
doskonale kwaskowata
wedith1 11.08.2013 17:31
Oj jak ja dawno nie jadłam szczawiowej, narobiłaś mi smaka :)
halina17 11.08.2013 16:36
Moja ulubiona zupa , wczoraj gotowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak