Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ZIMNO TRUSKAWKOWY STRACIATELLA

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe
truskawki 0,5 KG
czekolada mleczna 250 GR
cukier puder
galaretka truskawkowa
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka brzoskwiniowa
serek homogenizowany 600 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO TRUSKAWKOWY STRACIATELLA

BISZKOPTAMI WYŁOŻYĆ TORTOWNICĘ. ODŁOŻYĆ KILKA TRUSKAWEK I TROCHĘ CZEKOLADY DO DEKORACJI.
TRUSKAWKI UMYĆ, ZMIELIĆ BLENDEREM,DODAĆ OKOŁO 5 ŁYŻECZEK CUKRU PUDRU. DO TRUSKAWEK DODAĆ 200 GR. SERKA I GALARETKĘ TRUSKAWKOWĄ ROZPUSZCZONĄ W 0,5 SZK GORĄCEJ WODY.MASĘ WYLAĆ NA BISZKOPTY, WŁOŻYĆ DO LODÓWKI, POCZEKAĆ AŻ STĘŻEJE.
DO RESZTY SERKA DODAĆ 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU I POSIEKANĄ DROBNO CZEKOLADĘ. 3 ŁYŻECZKI ŻELATYNY ROZPUŚCIĆ W 0,5 SZK WODY, DODAĆ DO SERKA Z CZEKOLADĄ. WYLAĆ NA MASĘ TRUSKAWKOWĄ.ODSTAWIĆ NA CHWILĘ DO LODÓWKI.
UDEKOROWAĆ TRUSKAWKAMI I CZEKOLADĄ, ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ BRZOSKWINIOWĄ. ODSTAWIĆ DO LODÓWKI DO CAŁKOWITEGO STĘŻENIA.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 08.08.2014 15:36
pyszny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak