Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowiec na zimno z brzoskwiniami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
cukier 3/;4 szklanki
mąka 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Masa owocowa:
brzoskwinie 1 puszka
woda 1/2 szklanki
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
Masa serowa
twaróg 1/2 kg
galaretka 2 szt
śmietana 30% 1/2 litra
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Serowiec na zimno z brzoskwiniami

Pieczemy biszkopt. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę . Dodajemy mąki i proszek do pieczenia. Lekko mieszamy dodajemy żółtka. Wlewamy masę na blaszkę i pieczemy ok 30 min.
Masa owocowa. Brzoskwinie razem z sokiem i wodą miksujemy na papkę, dosypujemy dwie suche galaretki- mieszamy. Zostawiamy na 1 godzinę. Następnie na wolnym ogniu podgrzewamy i mieszamy aby żelatyna się rozpuściła- nie gotujemy. Zostawiamy do wystudzenia. Wlewamy na zimny biszkopt.
Masa serowa. Ser ucieramy z cukrem pudrem .Galaretki rozrabiamy w 2 szklankach wody. Tężące wlewamy do sera.Mieszamy. Śmietanę ubijamy i tez dodajemy do sera.Mieszamy i wlewamy na twarda już galaretkę owocową. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gary Michy 11.08.2013 00:15
Świetnie wygląda! :)
Ola1984 10.08.2013 17:09
Bardzo fajne, letnie ciasto :)
LoLa 10.08.2013 16:52
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak