Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura porzeczkowo agrestowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 600 g
konfitur-fix 1 szt
cukier 300 g
cukier trzcinowy 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura porzeczkowo agrestowa

Porzeczki umyć i obrać. Agrest umyć i obrać,pokroić na mniejsze kawałki. Owoce wsypać do garnka. Wsypać konfitur fix, cukry i wymieszać. Od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować około 3-5 min w zależności jak twardy jest agrest. Gorącą konfiturą napełnić słoiki do wysokości brzegu, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Zimne przenieść w chłodne miejsce, najlepiej do piwnicy. Waga owoców jest podana po obraniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 30.11.2013 13:27
wyborne smaki..
SmakolykiJoanny 16.08.2013 13:49
Domowe konfitury są najlepsze :)
Katarzyna/kate1980 12.08.2013 19:32
ciekawe połączenie owoców
Motorek 12.08.2013 09:03
najlepsza jest domowa
mysza75 11.08.2013 10:37
Fajne połaczenie na zimę idealna :-)
Monia 10.08.2013 16:12
Chętnie bym się zakolegowała z taką konfiturą ;D
Krystyna32 10.08.2013 09:06
same pyszności
Sylwia26 10.08.2013 07:42
ale smacznie wygląda
Jadwiga/Jaga85 10.08.2013 00:11
Wygląda pięknie. Szkoda,że nie czuć jak pachnie!
fotoviderek 10.08.2013 00:07
Pięknie opakowane, smaczne konfitury :)
usmiech 09.08.2013 23:36
w sam raz na zimę
Mniam 09.08.2013 22:13
Ciekawe połączenie smaków. Ładnie ubrane słoiczki:)
kokoszka
kokoszka 09.08.2013 22:03
super wyglądają
Papryczka 09.08.2013 21:31
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak