Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bób podsmażany po prowansalsku...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 1/2 kg
sól 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2 sztuki
masło 1 łyżka
koperek 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: bób podsmażany po prowansalsku...

bób opłukać i zalać w garnku wodą, zagotować

na mniejszym ogniu gotować do miękkości bobu bez soli

ugotowany odlać na sito

na patelni roztopić masło

wsypać zioła prowansalskie, pokrojony w plasterki czosnek, koperek posiekany, sól i zamieszać przez chwilę

wsypać odsączony bób i z 5 minut delikatnie mieszając podsmażać na mniejszym ogniu.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 11.08.2013 11:38
lubie bob i musze sprobowac tej wersji
pierniczkowo 10.08.2013 09:00
warto wypróbować :)
fotoviderek 10.08.2013 08:44
Uwielbiam bób w każdej postaci, a takiego jeszcze nie jadłem :)
treonina 09.08.2013 22:35
zdecydowanie muszę sprobować!
Megg 09.08.2013 21:23
uwielbiam bób, pycha
Joannasz3190 09.08.2013 20:51
Świetne! A właśnie szukałam pomysłu na urozmaicenie mojego bobu :)
Karolcia12 09.08.2013 20:40
takiej wersji bobu nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak