Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski podlaskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 1 kg
wywar z wloszczyzny 0,5 l
smalec 80 g
mąka 10 g
czosnek, majeranej, sól
zmielone ziarno jałowca
śmietana 0,5 szkl
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski podlaskie

1. Cebulę utrzeć na tarce, dodać do mielonego mięsa wraz z przyprawami: czosnkiem, majerankiem, jałowcem. Masę dokładnie wyrobić rękami. Formować małe kiełbaski.
2. Ułożyć na blasze wysmarowanej smalcem i upiec w piekarniku (około 30 minut).
3. Z mąki sporządzić jasną zasmażkę, dodać wywar z włoszczyzny i śmietanę, włożyć kiełbaski, chwilę poddusić i zaraz podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.03.2012 12:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak