Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa zupka z majerankiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko kurczaka 2 szt
papryka czerwona 2 szt
ziele angielskie 2 szt
majeranek 3 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
pieczarki 15 dag
marchewka młoda 3 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa zupka z majerankiem

Do ok 2 litrów wody wkładamy umyte udka. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy ok 20 min. Dodajemy pokrojona marchewkę młodą. Pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę myjemy osuszamy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę. Kroimy w kosteczkę. Na masełku podsmażamy pieczarki z papryką. Ugotowane mięso oddzielamy od kości i kroimy. Dodajemy na patelnie do warzyw- wszystko smażmy doprawiając majerankiem , pieprzem do smaku. Zawartość patelni wlewamy do rosołu z gotowania kurczaka. Doprawiamy magii i solą do smaku. Gotujemy ok 15 min. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 03.05.2014 17:25
fajne danie
Olga_SK 10.08.2013 09:15
Zapowiada się smakowicie!
everay 09.08.2013 22:48
przepysznie wygląda:)
Megg 09.08.2013 21:24
smaczna zupka
AnielskaSlodycz 09.08.2013 20:34
chętnie taką zrobię :)
cukiereczek 09.08.2013 19:35
smaczna zupa
patryska76 09.08.2013 19:08
Wygląda ciekawie ;)
Konczi 09.08.2013 19:03
pomyślałam, że to flaczki takie paprykowe, a tu drobiowa zupka, super - podoba mi się połączenie smaków i efekt końcowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak