Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana ułańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 kg
jaja 3 szt
cebula biała 3 szt
podgardle 1 kg
sól, pieprz, Kucharek
masło do posmarowania blachy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana ułańska

1. Podsmażamy cebulę z podgarlem.
2. Rozbijamy jajka w mikserze i smarujemy blaszkę, po czym tarkujemy ziemniaki. Można też starkować jedną cebulę.
3. Następnie należy szybko wymieszać wszystkie składniki, 10 minut wcześniej rozgrzać piekarnik.
4. Taką babkę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 400 ST. C. Po upływie około godziny, gdy ciasto zacznie się już zapiekać, zmniejszamy temperaturę.
5. Pieczemy jeszcze około 2 godzin. Dobrze upieczona babka odstaje od blaszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 21.06.2012 23:05
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak