Babka ziemniaczana ułańska

Babka ziemniaczana ułańska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 kg
  • jaja

    3 szt
  • cebula biała

    3 szt
  • podgardle

    1 kg
  • sól, pieprz, Kucharek

  • masło do posmarowania blachy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Podsmażamy cebulę z podgarlem.
2. Rozbijamy jajka w mikserze i smarujemy blaszkę, po czym tarkujemy ziemniaki. Można też starkować jedną cebulę.
3. Następnie należy szybko wymieszać wszystkie składniki, 10 minut wcześniej rozgrzać piekarnik.
4. Taką babkę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 400 ST. C. Po upływie około godziny, gdy ciasto zacznie się już zapiekać, zmniejszamy temperaturę.
5. Pieczemy jeszcze około 2 godzin. Dobrze upieczona babka odstaje od blaszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

21.06.2012 23:05
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat