Ruskie pierogi wg Babcigramolki :

Ruskie pierogi wg Babcigramolki :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 cebule,2 łyżki oliwy,sól,pieprz mielony,25 dag boczku wytopionego na skwarki

  • mąka

    35 dag
  • jajko

    1 szt.
  • woda

    3/4 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • ser biały

    40 dag
  • ziemniaki

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać okraszone skwarkami z boczku .

Do robienia pierogów można użyć ziemniaków pozostałe z obiadu .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matesko

22.01.2013 08:13
pycha

Stenka

21.01.2013 08:17
apetyczne

elzbietar64

10.06.2012 17:23
lubię takie

aeksandra

13.11.2010 16:03
bardzo pyszny przepis muszę wypróbować

aeksandra

13.11.2010 16:03
bardzo pyszny przepis muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat