Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżóweczki z jeżynami
Kroki postępowania
Piec przez 25 min w 180 st.
ROZCZYN: | |
drożdże | 2 dag |
mleko | 1/2 szkl |
mąka | 1/2 szkl |
cukier | 1/2 łyżeczki |
Ciasto: | |
masło | 12 dag |
cukier | 3/4 szt |
żółtko jajek | 3 szt |
mleko | 1/2 szkl |
sól | 1/4 łyżeczki |
mąka | 4 szkl |
Nadzienie: | |
jeżyny | 50 dag |
cukier | 1 szkl |
cukier waniliowy | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
DODATKOWO: | |
białko | 1 szt |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: