Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1 szt.
woda 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
mięso 30 dag (ugotowane z zupy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem :

Z mąki , wody , jajka , szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć . Mięso zmielić . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto . Wymieszać mięso z cebulą . Doprawić solą , pieprzem i majerankiem , Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy kłaść farsz. Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia .Wyjąć . Przestudzić . Podsmażyć na oliwie na rumiano . Podawać z czystą zupą pomidorową lub bulionem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.03.2011 07:30
pycha,super
bogumiła3 15.09.2010 22:27
super
kasiurek 22.08.2010 11:56
wyglądaja super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak