Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

garść suszonych grzybów,2 cebule,¼ szklanki oliwy,pieprz mielony
mąka 30 dag
jajko 1 szt.
woda 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
kapusta kiszona 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami :

Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć . Grzyby namoczyć , ugotować i drobno pokroić . Kapustę przepłukać by nie była za kwaśna . Zalać wodą ( z dodatkiem wody z gotowania grzybów ) i gotować 1 godzinę . Odcedzić . Cebule drobno usiekać i usmażyć na złoto na 2 łyżkach oliwy. Do kapusty dodać grzyby, cebulę , resztę oliwy . Doprawić pieprzem . Dusić 30 minut. Ciasto rozwałkować i wykrawać z niego szklanką krążki . Nadziewać je farszem , zlepiać i gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty od wypłynięcia. Podawać polane masłem lub skwarkami .( Bardzo smaczne są pierogi odsmażane na rumiano ).
Można też surowe pierogi smażyć na rumiano na oliwie , zamiast gotować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 18.12.2011 22:58
pycha
aeksandra 09.11.2010 13:01
moje ulubione
bogumiła3 14.09.2010 21:43
super
banditka 13.09.2010 10:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak