Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z mięsem wieprzowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
cebula 1
czosnek 4 ząbki
pomidory krojone z puszki
kukurydza w puszce
fasola czerwona z puszki
papryka czerwona 1
sól
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
majeranek
bazylia
oregano
Kminek mielony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieczarki 25 dag
przecier pomidorowy 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z mięsem wieprzowym

Mięso kroimy drobno, podsmażamy na patelni z drobną pokrojoną cebulą i czosnkiem. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem kminku, ziela angielskiego i liści laurowych. Jak mięso się zarumieni dorzucamy je do garnka. Na tej samej patelni smażymy pieczarki i dodajemy je do zupy. Po około 30 min dodajemy do zupy drobno pokrojone papryki. Kiedy papryka zmięknie dodajemy wypłukaną fasolę i pomidory z puszki. Przyprawiamy wszystkimi przyprawami,ale nie żałujemy tych ostrych. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 08.08.2013 07:44
duzo przypraw w tej zupce, tak lubie
msmors 07.08.2013 21:45
takiej zupy jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak