Parówki w ,, szlafroczkach „ :

Parówki w ,, szlafroczkach „ :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 ½ łyżeczki musztardy,1 żółtko

  • ser żółty

    7 łyżek (tarty)
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie (mrożone)
  • parówki

    7 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić wcześniej . Przekroić na 8 części . Parówki ( obrane z osłonek ) przekroić ( do 1/3 wysokości ) wzdłuż i w poprzek .7 części ciasta posmarować ½ łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera . Położyć na nim parówkę . Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony .Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby ( kokardki , paseczki itp. ) i przykleić je na zawiniątka. Posmarować rozmąconym żółtkiem . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut , aż ciasto się zarumieni .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

06.05.2012 12:10
ale fajne paróweczki

Agnik

20.08.2011 18:19
pycha

Halusia

07.07.2011 07:46
Piękne i smaczne

eli_555

03.03.2011 22:50
pysznie

bogumiła3

14.09.2010 22:11
super

kasiurek

31.07.2010 09:09
super musze spróbować:)

wedith1

28.07.2010 20:33
Wygląda bosko!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat