Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w ,, szlafroczkach „ :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 ½ łyżeczki musztardy,1 żółtko
ser żółty 7 łyżek (tarty)
ciasto francuskie 1 opakowanie (mrożone)
parówki 7 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w ,, szlafroczkach „ :

Ciasto rozmrozić wcześniej . Przekroić na 8 części . Parówki ( obrane z osłonek ) przekroić ( do 1/3 wysokości ) wzdłuż i w poprzek .7 części ciasta posmarować ½ łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera . Położyć na nim parówkę . Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony .Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby ( kokardki , paseczki itp. ) i przykleić je na zawiniątka. Posmarować rozmąconym żółtkiem . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut , aż ciasto się zarumieni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 06.05.2012 12:10
ale fajne paróweczki
Agnik 20.08.2011 18:19
pycha
Halusia 07.07.2011 07:46
Piękne i smaczne
eli_555 03.03.2011 22:50
pysznie
bogumiła3 14.09.2010 22:11
super
kasiurek 31.07.2010 09:09
super musze spróbować:)
wedith1 28.07.2010 20:33
Wygląda bosko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak