Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twaróg ze śmietaną, jajkiem i szczypiorkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 12% 150 ml
szczypiorek do smaku
twaróg 300 (półtłusty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jajko ugotowane na twardo 3
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Twaróg ze śmietaną, jajkiem i szczypiorkiem

Twaróg rozgnieść widelcem niezbyt dokładnie (nie musi być gładki), dodać śmietanę i mieszać, aż połączy się z serem.
Dodać soli morskiej do smaku i sporo świeżo zmielonego pieprzu - wymieszać.
Jajka na twardo obrać i pokroić w kostkę, szczypiorek opłukać, osączyć i drobno pokroić - dodać do twarogu i wymieszać.
Podawać z pieczywem lub pieczonymi/ gotowanymi (np. w mundurkach) ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 29.09.2014 20:29
FAjny twrog.
sylwia_mc 11.08.2013 11:42
Uwielbiam taki twarożek
Pyszota 07.08.2013 19:51
idealne na śniadanie
Joannasz3190 07.08.2013 18:59
Lubię taki :)
Megg 07.08.2013 18:07
smaczny na śniadańko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak