Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie z musztardy sarepskiej

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
ocet 1,5 szklanki
woda 1,2- 1,5 litra
cukier 1,5 szklanki
sól kamienna 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie z musztardy sarepskiej

Kroki postępowania

1
Ogórki dokładnie myjemy. Nie obieramy ich. Następnie kroimy w ćwiartki i na pół. Z jednego ogórka mamy 8 części. Ogórki układamy ciasto w słoikach. Dodajemy przyprawy- liść laurowy, 2 ziarnka ziela, 2 ziarnka pieprzu, odrobinę gorczycy.
Krok 1 - Ogórki w zalewie z musztardy sarepskiej foto
2
Przygotowujemy zalewę. Zagotowujemy w garnku wodę, ocet, cukier i sól. Po przestudzeniu dodajemy do zalewy musztardę i dokładnie mieszamy. Zalewą zalewamy ogórki. Zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut.
Krok 2 - Ogórki w zalewie z musztardy sarepskiej foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Ogórki w zalewie z musztardy sarepskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.10.2013 08:04
uwielbiam takie ogórki
Iwusia 11.08.2013 23:23
takich jeszcze nie jadłam
IKrakowianka 11.08.2013 21:20
koniecznie muszę wypróbować przepis
Motorek 08.08.2013 21:37
Koniecznie muszę takie zrobić jeszcze w tym roku
Katarzyna/kate1980 08.08.2013 20:18
a ja w tym roku już zrobiłam ogórki ale w następnym roku skorzystam z przepisu
Magula 07.08.2013 10:12
Super przepis, właśnie takiego szukałam. Porywam do ulubionych!!
Mira85 07.08.2013 09:07
Bardzo fajny przepis
pycia9 07.08.2013 07:49
lubię takie ogóreczki
iwi 07.08.2013 07:37
Trzeba wypróbować
gosia1988 07.08.2013 07:15
na zimę będą jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak