Krupnik na kaczce :

Krupnik na kaczce :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Korpus, skrzydełko i kawałek mięsa z ½ kaczki,1 ½ litra wody,3 marchewki,1 pietruszka

  • ziemniaki

    4 szt.
  • grzyby suszone

    2 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • seler

    1/4 szt.
  • por

    1/3 szt.
  • liść laurowy

    2 szt.
  • ziele angielskie

    4 szt.
  • kasza jęczmienna

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podobno właśnie taki krupniczek jest najsmaczniejszy – właśnie na wywarze z kaczki .
Etapy przygotowania
Podzielone na kawałki mięso , obrane warzywa , ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą .Dodać łyżeczkę przyprawy do zupy i gotować ok. 1 godziny na małym gazie. Wyjąć mięso i warzywa .Wywar przecedzić. Wsypać przepłukaną zimną woda kaszę i pokrojone drobno obrane ziemniaki. Gotować 20 minut. Doprawić zupę . Podawać kładąc na każdy talerz kilka krążków gotowanej marchewki posypany pokrojoną natką pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna223

27.08.2010 10:11
na kaczce jeszcze nie jadłam

danusia19671

26.08.2010 15:15
Bardzo lubię krupnik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat