Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rejbak - przepis prababci

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 250 g
ziemniaki 1 kg
kasz manna 0,5 kg
sól, pieprz
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rejbak - przepis prababci

1. Słoninę pokrojoną w kostkę podsmażamy razem z cebulą.
2. Ziemniaki ścieramy na tarce i dodajemy kaszę. Wyrabiamy masę dodając sól i pieprz do smaku.
3. Następnie do ciasta dodajemy skwarki i delikatnie mieszamy.
4. Tak powstałe ciasto wlewamy do foremki i wstawiamy do pieca na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak