Rejbak - przepis prababci

Rejbak - przepis prababci

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    250 g
  • ziemniaki

    1 kg
  • kasz manna

    0,5 kg
  • sól, pieprz

  • cebula biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Słoninę pokrojoną w kostkę podsmażamy razem z cebulą.
2. Ziemniaki ścieramy na tarce i dodajemy kaszę. Wyrabiamy masę dodając sól i pieprz do smaku.
3. Następnie do ciasta dodajemy skwarki i delikatnie mieszamy.
4. Tak powstałe ciasto wlewamy do foremki i wstawiamy do pieca na godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat