Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie zaparzane

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 3 szkl
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie zaparzane

Kroki postępowania

1
Wiśnie wydrylować i zasypać cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 1 - Wiśnie zaparzane foto
2
Kiedy puszczą sok. Zlać go do garnka, zagotować i zalać wiśnie. Czynność tą powtarzamy codziennie ok 4-5dni, aż wiśnie będą pomarszczone i półtwarde. Należy też spróbować sok, ma być bardzo słodki i w razie potrzeby dosypać cukier.
Krok 2 - Wiśnie zaparzane foto
3
Wiśnie włożyć do słoiczków, zalać gorącym sokiem i przewrócić do góry dnem. Powinny się zamknąć. Smacznego!
Krok 3 - Wiśnie zaparzane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 20.02.2014 11:47
Świetne są do pączków :)
Klausia 20.02.2014 10:04
ciekawe, do czego później wykorzystujesz takie wiśnie :)?
Agnieszka-87-25 18.02.2014 07:39
muszą być dobre
gosia1988 17.10.2013 20:40
fajny przepis
artur7 17.10.2013 20:06
smaczne do placuszkow
caralajna 13.09.2013 07:37
uwielbiam wiśnie
gusia1000 05.09.2013 17:02
Znakomity smak.
Beata23 15.08.2013 10:44
dobre wiśnie
pestka 12.08.2013 00:21
nigdy tak nie robiłam - wyglądają na wspaniałe
Alex_M 07.08.2013 10:13
jeszcze takich nie robiłam, a podobają mi się te wisienki :)
marianp20 06.08.2013 21:22
super przepis
fotoviderek 06.08.2013 21:08
Uwielbiam takie wisienki :)
Pomocnik 06.08.2013 19:20
fajny przepis
iwi 06.08.2013 16:37
Fajny przepis
adelajda 06.08.2013 16:16
robię podobne tylko trochę krócej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak