Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z patelni

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 50 dag
ziemniaki ugotowane 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
masło roślinne do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z patelni

Ugotowane ziemniaki jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę, ewentualnie rozgnieść dobrze widelcem,cebulę zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach,dodać do mięsa mielonego,wbić jajko dodać musztardę ,doprawic do smaku solą i pieprzem wymieszać dokładnie.

Mokrymi dłońmi nabierać niewielką ilosć mięsa i formować małe klopsy obtoczyć delikatnie w niewielkiej ilości bułi tartej,lekko spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym masełku z obu stron na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i piklami z ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 06.08.2013 19:29
uwielbiam takie klopsiki
Megg 06.08.2013 17:40
smaczne klopsiki
adelajda 06.08.2013 16:41
z ziemniakami jeszcze nie robiłam :)
Konczi 06.08.2013 16:33
załapie się na jednego? Smaczne są :)
AnielskaSlodycz 06.08.2013 15:37
takich jeszcze nie jadłam, bardzo fajne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak