Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z cebuli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 0,5 kg
czosnek 1 główka
marchew 2 sztuki
seler 0,5 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
bagietka 1 sztuka
ser żółty 15 dag
serek topiony śmietankowy duży 2 sztuki
woda 2 litry
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: krem z cebuli

na gotująca sie wode wrzucic seler przekrojony na poł marchewki i natke pietruszki (zwiazac peczek nitka) zagotowac bulion, pod koniec gotowania dodac kostke rosołowa.na patelni roztopic masło dodac 2 łyzki oleju. cebule obrac pokoroic w piórka,czosnek przecisnac przez praske, wrzucic na patelenie do rozgrzanego masła i oleju, smazyc do miękkości. Następnie cebulke zblendowac na gładka mase. Z bulionu wyjąc warzywa i natke, dodac zblendowana cebulkę, dodac serki topione, gotowac az serki sie rozpuszcza. doprawic sola, pieprzem i majerankiem. Podawac z grzankami zrobionymi z bagietki i startym zółtym serem. Ja dodaje takze uprzednio gotowana w bulionie marchewke, pokrojona w kosteczke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 06.08.2013 17:18
jeszcze takiego nie jadlam
AnielskaSlodycz 06.08.2013 15:17
mmm coś co lubię ! smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak