krem z cebuli

krem z cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    0,5 kg
  • czosnek

    1 główka
  • marchew

    2 sztuki
  • seler

    0,5 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • bagietka

    1 sztuka
  • ser żółty

    15 dag
  • serek topiony śmietankowy duży

    2 sztuki
  • woda

    2 litry
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

na gotująca sie wode wrzucic seler przekrojony na poł marchewki i natke pietruszki (zwiazac peczek nitka) zagotowac bulion, pod koniec gotowania dodac kostke rosołowa.na patelni roztopic masło dodac 2 łyzki oleju. cebule obrac pokoroic w piórka,czosnek przecisnac przez praske, wrzucic na patelenie do rozgrzanego masła i oleju, smazyc do miękkości. Następnie cebulke zblendowac na gładka mase. Z bulionu wyjąc warzywa i natke, dodac zblendowana cebulkę, dodac serki topione, gotowac az serki sie rozpuszcza. doprawic sola, pieprzem i majerankiem. Podawac z grzankami zrobionymi z bagietki i startym zółtym serem. Ja dodaje takze uprzednio gotowana w bulionie marchewke, pokrojona w kosteczke.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta11

06.08.2013 17:18
jeszcze takiego nie jadlam

AnielskaSlodycz

06.08.2013 15:17
mmm coś co lubię ! smaczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat