Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocno paprykowa zupka meksykańska

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 1 puszka
mięso mielone wołowe 50 dg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 12% 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
ser gouda 10 (tarty)
papryka zielona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mocno paprykowa zupka meksykańska

Mięso mielone przesmażamy na patelni, solimy, pieprzymy na koniec dodajemy cebulę. Kolorową paprykę myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do mięsa mielonego i jeszcze chwilkę razem smażymy. Całość przekładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy kukurydze i koncentrat pomidorowy i gotujemy Dodajemy wszystkie przyprawy, gdyby wyszło za ostro można ratować zupke śmietana. Przed podaniem koniecznie posypujemy serem tartym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 05.08.2014 13:33
ten makaron to gouda, a faktycznie o fasolce zapomnialam wspomniec, no ale nie wszyscy ja lubia wiec prosze o wybaczenie :)
erym 25.06.2014 21:27
rozgrzewa natychmiastowo, polecam!
Pani Domu 05.02.2014 07:58
moje ulubione smaki
adelajda 28.10.2013 08:56
dobra zupka :)
Bernadeta1 23.09.2013 09:20
bardzo lubię takie ostre potrawy
artur7 06.08.2013 19:17
paprykowe mniam
caralajna 06.08.2013 18:11
czy mi się wydaje czy ja widzę w tej zupie czerwoną fasolę i makaron, a w składnikach nie ma? może się mylę...
Czarnula87 06.08.2013 09:16
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak