Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z ziołową nutą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 800 g
miękkie masło 100 g
czosnek do smaku
zioła do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: schab z ziołową nutą

Schab posypać solą i pieprzem, pokroić w plastry nie docinając do końca. Miękkie masło włożyć do miski, wymieszać z ziołami typu bazylia, tymianek, rozmaryn, natka pietruszki, czosnek.Przygotowane masło włożyć w powstałych w mięsie nacięciach. schab ścisnąć, szczelnie zawinąć w folie aluminiowa, włożyć do naczynia. Podlać szklanka wody, piec ok 1 godziny w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 06.08.2013 09:48
świetnie doprawiony
Konczi 06.08.2013 08:17
fajny pomysł na schabik, takiego jeszcze nie robiłam
Magula 06.08.2013 07:31
Fajny schabik. Rozumiem że z tymi ziołami to pełna dowolnośc?
Krzysztof15 06.08.2013 06:32
pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak