Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek makowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka zwykła 200 gram
masło 250 gram
cukier puder 250 gram
mak 200 gram
białko 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 porcja
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek makowy

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, następnie dodajemy mak i rozpuszczone masło, mieszamy.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę i łączymy (delikatnie)z masą makową. Na koniec y dajemcukier waniliowy.
Wylewamy do keksówki.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy ok godz, aż do suchego patyczka. Ciepłe oprószamy cukrem pudrem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.03.2014 10:53
lubię ciasta z makiem,swietne
norweska20 25.01.2014 12:42
szybkie i smaczne
Bernadeta1 04.01.2014 10:09
pyszne ciasto
IKrakowianka 24.12.2013 16:50
bardzo smaczne ciasto
mariel78 24.09.2013 21:51
bardzo smaczne
gosia56 18.09.2013 22:13
napewno pyszne ciasto
Wojt@s
Wojt@s 03.09.2013 10:44
nieźle wygląda - muszę sam spróbować
Wafelek2601 02.09.2013 10:16
Musi być pyszny
jussta 23.08.2013 21:44
fajny placek
juuusta 13.08.2013 22:16
smaczne ciacho
Aannkaa82 07.08.2013 18:49
Robię taki jak mam za dużo zbędnych białek tylko u mnie się jakoś inaczej nazywa :)
Mniam 06.08.2013 07:36
Super ciasto do kawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak