Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki z nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 200 ml
drożdże 8 dag
cukier 1 łyżka
mąka 70 dag
margaryna 25 dag
jajko
sól zczypta
gęsta śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki z nadzieniem

Drożdże z cukrem rozcieramy w letnim mleku. Gdy rozczyn urośnie wsypujemy mąkę. Dodajemy pokrojoną margarynę, jajko, śmietanę, sól. Wyrabiamy ciasto i wstawiamy na 20 minut do lodówki. Po wyjęciu rozwałkowujemy i robimy placuszki na które nakładamy ulubiony farsz. Zwijamy jak paszteciki.
Pierożki układamy na blasze, smarujemy jajkiem rozkłuconym z odrobiną mleka i pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut (na złoty kolor).
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 12.08.2013 21:48
napewno dobre
Noruas 04.08.2013 20:21
oj, takie bułeczki to ja uwielbiam, super CI wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak