Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
mięso mielone 0,5 kg
kapusta młoda 2
jajko 2
sól
pieprz
cebula biała 1
czosnek 3 ząbki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z ryżem

Kroki postępowania

1
farsz: do ugotowanego ryzu dodajmy usmażoną cebulkę , mielone, jajka, sól, pieprz i czosnek. Wszystko dobrze mieszamy.
Krok 1 - gołąbki z ryżem foto
2
Gotujemy dwie kapusty. Rozkładamy liście i dajemy farsz na nie i zawijamy. Zawinięte gołąbki układamy w blaszce wyścielonymi pozostałymi liśćmi oraz pozostałe liście dodajemy na wierzch.
Krok 2 - gołąbki z ryżem foto
3
Wlewamy szklankę wody. Wkładamy do piekarnika na około godzine. Pieczemy w 170' aż liście z wierzchu się przypieką.
Krok 3 - gołąbki z ryżem foto
4
Gotowe gołąbki podajemy z sosem pomnidorowym bądź pieczarkowym. Smacznego!
Krok 4 - gołąbki z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.09.2013 11:45
bardzo lubię
Michał2 05.08.2013 11:11
rewelacyjne te gołąbki:)
Kasia35 05.08.2013 08:53
uwielbiam je
Kamil 05.08.2013 08:30
Polecam zamiast kapusty użyć blanszowanych liści winogron :)
galo90 04.08.2013 18:28
lubię to!! :)
sanielcia 04.08.2013 16:42
Bardzo lubię takie
halina17 04.08.2013 16:06
Lubię gołąbki.
idealme 04.08.2013 15:59
lubię gołąbki, ale najbardziej z pęczakiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak