Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja włoszczyzny 1 szt
1 słoik przecieru ogórkowego lub 1 szklanka kiszonych ogórków startych na tarce z grubymi oczkami 250 ml
pęczek koperku 1 szt
słodka śmietana 3/4 szklanki
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
sól, pieprz
ziemniaki
porcja rosołowa z kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Mięso umyc włożyc do garnka. Warzywa oczyścić, umyć, pokroić i dodać do mięsa. Zalać 2 litrami wody. Zagotować, zebrać szumowiny, dodac kostki rosołowe i gotować na małym ogniu. Jak mięso będzie na pół miekkie dodać ziemniaki i gotowac wszystko do miekkości. Wyjąć mięso (zuzyc do innych celów lub obrac od kości i dodac do zupy), dodać przecier ogórkowy i gotować 10 minut. Dodać posiekany koperek oraz śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszac i podgrzac (nie gotować).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.02.2012 10:48
ogórkową gotowałam wczoraj:)
byMJ 18.08.2011 17:36
lubię ogórkową, smaczna
anemon 01.08.2011 18:12
U mnie dzisiaj na obiad ogórkowa.
monika154 21.05.2011 19:30
uwielbiam
justyna111 15.09.2010 18:17
lubię ogórkową
Lidia11 15.09.2010 14:50
wyszła super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak