Przepis i sposób przygotowania na: Chałka makowa
Kroki postępowania
Kiedy ciasto wyrośnie znów ponownie zagnieść ,podzielić na 6 porcji z każdej ufromować wałek takiej samej długości.Układamy po 3 wałki obok siebie i zaplatamy warkocz.
mąka pszenna | 50 dag |
drożdże | 4 dag |
cukier waniliow | 32 g |
cukier drobny | 6-7 dag |
mleko | 200 ml |
margaryna | 100 g |
jajko | 2 sztuki |
sól | szczypta |
żółtko jajek | 1 sztuka |
mak | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: