Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński jarski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 szt
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 4 szt
pomidory 3 szt
fasola Jaś 3/4 szkl
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana kremówka 3/4 szkl
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz, cukier
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński jarski

Namoczoną fasolę zostaw na noc. Odcedź, zalej trzema szklankami świeżej wody i gotuj aż zmięknie. Posól po 30 minutach gotowania. Buraki, marchew, p[pietruszkę, seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zielone części włoszczyzny zwiąż nicią i dodaj wraz z warzywami do garnka dolewając 6 szklanek wody. Poduś pomidory wraz z masłem i odrobiną wody. Przetrzyj przez sito i dodaj do warzyw. Włóż ziemniaki i kapustę i gotuj do miękkości. Wyjmij zieleninę i dodaj fasolę, cukier, przyprawę do zup, pieprz i oba koncentraty. Utrzyj śmietanę z mąką i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlej do garnka i mieszając zagotuj. Dadaj roztarty czosnek i koperek. Zdejmij z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.12.2010 08:21
pycha, moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak