Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe choinki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier pol szkl
proszek do piecz 1 łyzeczka
kakao 3 łyżeczki
mąka pol szkl
sól szcz

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe choinki

Białka oddzielamy od żółtek. Zaczynamy od ubicia białek na sztywno ze szczypta soli, potem dodajemy cukier i ubijamy dalej. Do białek dodajemy teraz zółtka i ubijamy dalej. Do puszystej masy przesiewamy przez sito makę, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko. Ciasto wylewamy do silikonowych foremek w kształcie choinek. Pieczemy 15 min w 180st. Po wystudzeniu dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 02.08.2013 11:58
świetne choinki
Magula 02.08.2013 11:05
fajne ciacha, z tym ze na teraz przydałyby się inne foremki
gosia1988 02.08.2013 10:15
fajne - mogą być również na święta
Agnieszka-87-25 02.08.2013 09:57
pomysłowy wypiek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak