Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wołyński

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe z udźca 0,5 kg
ugotowane buraki w skórkach 0,5 kg
włoszczyzna
ziemniak 4 szt
sól pieprz listek laurowy
dobra gęsta śmietana 0,5 szkl
fasola 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wołyński

Ugotowane mięso oddziel od kości i pokrój w kostkę. Do wywaru z mięsa włóż poszatkowaną kapustę, pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki. Gotuj 15 minut. Następnie dodaj ugotowaną fasolę i część wywaru, ugotowane buraki pokrojone w cienki plastry. Wrzuć liść laurowy, przypraw do smaku. Gotuj jeszcze 5 minut. Wlej śmietanę i dodaj mięso z zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 25.05.2011 10:41
kuchnia wschodnia
iwona332 22.09.2010 23:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak