Barszcz wołyński

Barszcz wołyński

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe z udźca

    0,5 kg
  • ugotowane buraki w skórkach

    0,5 kg
  • włoszczyzna

  • ziemniak

    4 szt
  • sól pieprz listek laurowy

  • dobra gęsta śmietana

    0,5 szkl
  • fasola

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane mięso oddziel od kości i pokrój w kostkę. Do wywaru z mięsa włóż poszatkowaną kapustę, pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki. Gotuj 15 minut. Następnie dodaj ugotowaną fasolę i część wywaru, ugotowane buraki pokrojone w cienki plastry. Wrzuć liść laurowy, przypraw do smaku. Gotuj jeszcze 5 minut. Wlej śmietanę i dodaj mięso z zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

25.05.2011 10:41
kuchnia wschodnia

iwona332

22.09.2010 23:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat