Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włoskie gnocchi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 25 dkg
żółty ser 11 dkg
gałka muszkatałowa do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: włoskie gnocchi

Ziemniaki ugotować, wystudzić i przepuścić przez praskę do ziemniaków.Ser (najlepiej parmezan)zetrzeć.Połączyć składniki.
Małe porcje ciasta bierze się do reki i przesuwa po różkach widelca.Powinna powstać, pręgowana lekko zagięta kluseczka.
Podawać z sosem pomidorowym, posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 12.02.2014 10:12
lubię z sosem pieczarkowym
Dorian 16.01.2014 18:00
pyszne jedzonko
Seba 13.01.2014 14:26
super potrawka
gacopierz23 10.12.2013 18:20
czas spróbować
dodi 09.12.2013 09:42
nawet fajne
Margo1 02.12.2013 18:31
chyba nie jadłam
pajbek 30.11.2013 16:58
Muszę wypróbować :-)
adelajda 30.11.2013 12:34
lubię gnocchi
Ela15 21.11.2013 12:59
bardzo ciekawe danie
Beata23 28.09.2013 20:05
ciekawe danie
pestka 28.09.2013 00:20
bardzo ciekawe danie
Róża1 27.09.2013 21:11
na pewno pyszna zapiekanka:-)
Bernadeta1 27.09.2013 20:23
warto wypróbować
Dorota59 10.09.2013 09:30
nigdy nie robiłam
olkaaa 03.09.2013 07:41
muszę spróbować
msmors 01.09.2013 20:53
fajne danie takie włoskie
Malgorzata549 11.08.2013 11:27
ciekawe jak to smakuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak