Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 4x160 g
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
chrzan żurawinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto
2
Umyte i osuszone piersi z kaczki ułożyć na desce, skórę naciąć w kratkę,
Krok 2 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto
3
Mięso natrzeć marynatą szlachecką i odstawić na 2-4 godziny.
Krok 3 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto
4
Piersi usmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni (zaczynając skórą do dołu), a następnie piec 10 minut w temperaturze 160*C.
Krok 4 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto
5
Piersi pokroić w plastry i podawać z Chrzanem żurawinowym.
Krok 5 - Pierś z kaczki po szlachecku z chrzanem żurawinowym - Krok po kroku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 30.09.2013 20:22
Bardzo dobre danie.
Monika10 06.08.2013 18:30
napewno pyszna ta kaczka
mufinka79 02.08.2013 10:54
Kaczka prezentuje się przewybornie :)
arbuzowo 01.08.2013 22:56
Taki prosty przepis, a ile smaku!
sasanka 01.08.2013 21:52
bardzo ładnie się prezentuje :) szkoda, ze kaczuszki nie są tak popularne jak kurczaki
halina17 01.08.2013 20:26
Dobry przepis.
artur7 01.08.2013 20:23
wykwintne danie
Renata9 01.08.2013 20:15
bardzo pyszna kaczuszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak