Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PORZECZKA W ŻELU DO DESERU

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka czerwona 1 kg
cukier 1 szklanka
woda 1i1/2 szklanki
kisiel truskawkowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: PORZECZKA W ŻELU DO DESERU

Wykonanie:
Porzeczkę zalewy wodą dodajemy cukier i zagotowujemy .Następnie dodajemy kisiel rozpuszczony w odrobinie zimnej wody i całość jeszcze raz zagotowujemy , energicznie mieszając. Nakładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem. Deserem Tym polewamy naleśniki, gofry lub ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 01.08.2013 20:40
ja robiłam galaretkę, ale taka jest równie pyszna :)
halina17 01.08.2013 20:26
Nawet nazwa zrymowana, dobry przepis.
iwi 01.08.2013 19:52
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak