Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z jabłek

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 1,5 kg
ocet 10 % 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z jabłek

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy, kroimy na cząstki, dajemy je do rondla w którym potem będą się smażyły, zasypujemy cukrem i zalewamy octem. Zostawiamy na kilka godzin (ja przeważnie zostawiam je na całą noc ).
Krok 1 - Marmolada z jabłek foto
2
Po kilku godzinach jabłka mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i smażymy około 2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Krok 2 - Marmolada z jabłek foto
3
Gotową marmoladą nakładamy gorącą do wyparzonych słoików i stawiamy do góry dnem.
Krok 3 - Marmolada z jabłek foto
4
Jak marmolada wystygnie jest gotowa do spożycia.
Krok 4 - Marmolada z jabłek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.09.2013 09:07
napewno pyszna
bietka 02.08.2013 15:01
Pyza taka marmolada nadaje się i do chleba i do ciast i do mięs :)
caralajna 02.08.2013 09:08
z tego co cytałam marmoladę robi się z cytrusów
fotoviderek 02.08.2013 07:48
Taka domowa marmolada to niebo w gębie :)
SmacznaPyza 01.08.2013 23:39
czy taka marmolada to do chleba czy jako dodatek np. do mięs ? pytam bo z dodatkiem octu....
Marta1986 01.08.2013 19:37
bardzo smaczne
Konczi 01.08.2013 18:19
smaczna marmolada, domowa zawsze najlepsza
gosia1988 01.08.2013 18:12
taka domowa to lepsza niż ze sklepu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak