Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 350 g
masło 100 g
żółtko jajek 4 szt
piana z 4 białek
zsiadłe mleko 0,5 szkl
sól
Nadzienie:
mało 2 łyżki
sól, pieprz
grzyby świeże 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny z grzybami

Zrób nadzienie: grzyby obmyj, oczyść i osącz na sicie. Następnie pokrój na małe kawałki i podsmaż na maśle. Dodaj pieprz i sól i odstaw.
Przygotuj ciasto: Mąkę wymieszaj ze stopionym masłem, żółtkami i zsiadłym mlekiem, tak aby powstała konsystencja śmietany. Ciasto połącz z ubitą na sztywno pianą z białek i ostrożnie wymieszaj. Na rozgrzanym tłuszczu układaj porcję nadzienia i nakładaj na nie ciasto, tak aby przykrywało grzyby. Smaż z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiktor188 08.11.2010 08:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak