Bliny z grzybami

Bliny z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    350 g
  • masło

    100 g
  • żółtka

    4 szt
  • piana z 4 białek

  • zsiadłe mleko

    0,5 szkl
  • sól

  • Nadzienie:

  • mało

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • grzyby świeże

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrób nadzienie: grzyby obmyj, oczyść i osącz na sicie. Następnie pokrój na małe kawałki i podsmaż na maśle. Dodaj pieprz i sól i odstaw.
Przygotuj ciasto: Mąkę wymieszaj ze stopionym masłem, żółtkami i zsiadłym mlekiem, tak aby powstała konsystencja śmietany. Ciasto połącz z ubitą na sztywno pianą z białek i ostrożnie wymieszaj. Na rozgrzanym tłuszczu układaj porcję nadzienia i nakładaj na nie ciasto, tak aby przykrywało grzyby. Smaż z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiktor188

08.11.2010 08:15
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat