Torcik Renaty

Torcik Renaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żelatyna

    6 łyżek
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    0,5 l
  • cukier puder

    5 łyżeczek
  • bita śmietana

    do ozdoby
  • budyń waniliowy

    1 opak.
  • jabłko kwaśne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami przegotowanej wody. Zagotować mleko, dodać 2 łyżki masła i ugotować budyń. Gdy budyń nieco ostygnie, ubić go z cukrem i rozpuszczoną żelatyną, dodając partiami przetarte, odsączone jabłka. Masę przełożyć do tortownicy i ochłodzić. Gdy stężeje przełożyć na talerz i ozdobić bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

24.08.2011 21:25
wychodzi na to że Renata zna się na rzeczy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat