Sałatka z pieczonym łososiem - wiosennie

Sałatka z pieczonym łososiem - wiosennie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sok z pomarańczy

    0,5 sztuki
  • sałata rzymska

  • rzodkiew

    5 sztuk
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • migdały

    8 sztuk
  • pestki dyni

    10 sztuk
  • oliwa z oliwek

    25 ml
  • olej rzepakowy

    25 ml
  • musztarda

    1 łyżka
  • cozsnek

    1 ząbek
  • sok z pomarańczy

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżka
  • sól

  • łosoś

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Łososia obrać ze skóry, wyciągnąć ości, polać sosem sojowym i sokiem z pomarańczy, piec w piekarniku na opcji grill ok 10-15 minut. Odstawić do wystygnięcia.

Przygotować dressing do słoiczka wlać oleje, dodać musztardę, drobno posiekany czosnek, sok z pomarańczy i cytryny, sól i miód, słoiczek zakręcić i mocno "zmiksować" - odstawić do lodówki.

Warzywa umyć. Sałatę potargać na mniejsze kawałki, rzodkiewkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, migdały obrać i posiekać.

Jeśli zabierasz sałatkę do pracy, do 1 pojemnika ułóż warzywa,migdały i pestki, do osobnego rybę, przed zjedzeniem połącz składniki, polej dressingiem.

Jeśli jesz w domu, ułóż warzywa, rybę na talerzu, posyp migdałami i pestkami dyni, polej dressingiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

07.05.2016 10:48
Wiosennie i dietetycznie

paulina2157

01.08.2013 12:08
myślę że musi być smaczna ta sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat