Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukiniowo-tuńczykowe tortille

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 250 g
tortilla 4
ząbki czosnku 2
chili w proszku 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy do smażenia
keczup pikantny do smarowania
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: cukiniowo-tuńczykowe tortille

Kroki postępowania

1
Cukinię umyj, osusz a następnie pokój w średnie kawałki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć pokrojoną cukinię- smaż chwilę.
Krok 1 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto
2
Do cukinii dodaj cebulę pokrojona w piórka, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy, smaż jeszcze chwilkę, aż cebula się "złamie".
Krok 2 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto
3
Przełóż cukinię do miski z odsączonym wcześniej tuńczykiem, wszystko razem wymieszaj, ewentualnie jeszcze dopraw solą.
Krok 3 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto
4
Na rozgrzanej suchej patelni podgrzej tortille po minucie na każdą ze stron. Każdy placek posmaruj keczupem, nałóż tuńczyka i zwijaj ciasno tortille. Smaż je na pozostałym oleju do zbrązowienia się tortilli.
Krok 4 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto
5
Podawaj z ostrym keczupem lub sosem taco. Smacznego :)
Krok 5 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.02.2014 07:35
apetyczne !!!
RenataZ-et 11.02.2014 20:25
rewelacyjny pomysł
gosia1988 26.12.2013 11:40
smakowicie wygląda :)
Ania67 16.09.2013 08:53
Ciekawe połączenie
Pyszota 01.08.2013 00:13
pyszne danie
owca441 31.07.2013 21:21
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak