Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 2 szt.
żółtko jajek 2 szt.
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opak.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
masło 1 szt.
Biszkopty 1 op.
mleko 2 szklanki
galaretka 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort na zimno

Utrzeć masło do białości, dodać cukier puder i cukier waniliowy. Dalej ucierać. Dodać żółtka i serki. Dalej ucierać. Żelatynę rozpuścić w ugotowanym mleku, ostudzić i dodać do masy. Wlać na wyłożoną biszkoptami (lub wcześniej upieczonym biszkoptem) tortownicę. Wstawić do lodówki do wystudzenia. Następnie na wierz wlać galaretkę i ponownie wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 29.07.2010 21:33
Brzmi kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak